Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Састанак амбасадорке Кемп и потпредсједника Пажина: Наставак сарадње са Амбасадом Уједињеног Краљевства у Црној Гори

Објављено: 09.06.2017. 21:26 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreПотпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас новименовану амбасадорку Уједињеног Краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске у Црној Гори Алисон Кемп.

Уз констатовање одличних билатералних односа између двије државе потпредсједник Пажин је изразио увјерење да ће током свог мандата амбасадорка Кемп подстицати наставак реализације постојећих и дефинисање нових модела сарадње Црне Горе и Уједињеног Краљевства. Захваливши на досадашњој подршци, потпредсједник је изразио пуну спремност за наставак партнерства с Амбасадом УК у Црној Гори по конкретним питањима из његове надлежности.

Амбасадорка Кемп је истакла да веома вриједнује досадашњу сарадњу и нагласила своју посвећеност њеном даљем унапрјеђењу на обострано задовољство. Закон је централно средство за стварање стабилне државе и због тога је амбасадорка изразила спремност да пружи допринос реформама у Црној Гори и изградњи снажних односа наше двије државе.

Констатована је и значајна подршка коју Влада Уједињеног Краљевства пружа у дугогодишњој сарадњи Црне Горе са АИРЕ центром из Лондона, организацијом која је дала значајан допринос реформи правосуђа. Потпредсједник Пажин се посебно захвалио на досадашњој подршци пројекту који се реализује у Врховном суду и изразио спремност за сарадњу на јачању правног оквира у области грађанске материје, посебно грађанске кодификације и медијације, као алтернативног механизма за ријешавање спорова.

Заједнички је закључено да препознате могућности сарадње представљају добар основ за наставак партнерске и отворене комуникације у наредном периоду.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?