Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у ХГ „Будванска ривијера“: Без додатних оптерећења за привреду мимо Фискалне стратегије

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
                                              
Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је данас током састанка са управом и менаџментом Хотелске групе „Будванска ривијера“ да су Предлогом финансијске стратегије Црне Горе 2017-2020, коју је Влада усвојила на сједници одржаној у четвртак, 9. јуна, предвиђене све мјере које Влада намјерава да уведе у наредном периоду.

„Неће бити нових оптерећења за привреду. Све чинимо да очувамо пословни амбијент, али није било лако. Нова Влада је у само мјесец дана донијела низ мјера. Међутим, охрабрују досадашњи резултати мјера јер имамо пораст прихода за више од 40 милиона и никада веће интересовање инвеститора и никада интензивнија активност инвеститора него до сада. Фискална стратегија је била неопходна – мислим да смо нашли мјеру. Дакле, нових оптерећења нема, може само да дође до релаксације што зависи од тржишта“ – рекао је премијер Марковић у Будви.

Управа Хотелске групе „Будванска ривијера“ поздравила је одлуку Владе да не подиже нижу стопу пореза на додату вриједност наводећи да таква одлука Владе охрабрује и гарантује очување конкурентности туристичке привреде наше земље.

„Хвала Вам на томе што је задржана нижа стопа ПДВ-а за туризам. Захваљујем у име туристичке привреде“ – рекла је извршна директорка Хотелске групе „Будвснска ривијера“ Катарина Кажанегра предсједнику Владе.

Успјешна компанија

Током посјете организоване поводом отварања реконструисаног Хотела „Александар“ управа и менаџмент „Будванске ривијере“ предочили су предсједнику Владе импресивне резултате пословања.

Предочено је да је 2016. година била једна од најуспјешнијих пословних година са оствареним приходом изнад 19 милиона еура и добити од 1.012.356 еура, и да је у односу на 2015. годину, остварена нето добит већа је за 84%. Наведено је да и подаци ове предсезоне охрабрују – капацитети су пуни – попуњеност је 98%, а према досадашњим показатељима очекује се да ове године раст у односу на прошлу годину износи око 10%.

Истакнуто је да све већи број гостију „Будванске ривијере“ долази из земаља Европске уније, да су отворена тржишта Уједињеног Краљевства и скандинавских земаља као и да је остварена одлична сарадња са националним авиопревозником „Монтенегро Аирлинес“. Наведено је да се ове године очекује повећање броја гостију са западноевропског тржишта за око 15%.

Предсједник Владе је честитао „Будванској ривијери“ на успјешном пословању изразивши задовољство резултатима. Премијер Марковић је рекао да Влада наставља одлучно да реализује развојне пројекте и покреће нове додајући да очекује да у наредном периоду буду покренути пројекти који ће додатно повећати конкурентност црногорског туризма попут моста „Вериге“, обилазнице око Тивта и других.

Хотел „Александар“ – четири звјездице и базен

Реконструисани Хотел „Александар“ који је већерас свечано отворен, адаптиран је из некадашњег хотела категорије три звједзице у хотел са 187 соба и апартмана категорије четири звјездице. Управо завршеном другом фазом адаптације вриједности око 5 милиона еура Хотел „Александар“ добио је и базен.

Предсједник Владе је обишао и једну од соба реконструисаног хотела.

У оквиру „Будванске ривијере“, поред Хотела „Александар“ послују још и Туристичко насеље „Словенска плажа“, хотели „Могрен“, „Палас“ и „Цастелластва“.

Састанку предсједника Владе и управе и менаџмента Хотелске групе „Будванска ривијера“ присуствовао је и министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић.
   
 
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?