Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић и амбасадори НАТО-а: ЦГ чланством у НАТО-у остварила стратешки циј који доприноси стабилности региона

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Владе Душко Марковић и амбасадори држава чланица НАТО-а оцијенили су на посљедњем састанку да је Црна Гора чланством у Сјевеноатлантској алијанси остварила важан стратешки циљ, који доприноси и стабилности Западног Балкана.

„Ми ћемо са чланицама из нашег региона, вјерујем, дати нови импулс рјешавању регионалних питања и настојати да својим примјером и утицајем допринесемо учвршћивању мира и стабилности.
 
Промовисаћемо наставак политике проширења, бићемо и даље веома активни у раду тзв. Формата А5 (Атлантске повеље) што ће, вјерујем, снажно доприносити даљем ширењу евроатлантске породице“ – рекао је у предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Премијер се захвалио државама чланицама на брзој ратификацији Приступног протокола и посебно дипломатама држава НАТО-а у нашој земљи, како садашњим тако и претходним, док је више амбасадора истакло одличну сарадњу са државним органима Црне Горе током процеса евроатлантске интеграције наше земље.
 
Посебну захвалност, навео је предсједник Владе, дугујемо Сједињеним Америчким Државама на стратешком партнерству.
 
Премијер је поновио раније изречени став да наша земља сада приоритет ставља на европске интеграције док је више амбасадора истакло подршку Црној Гори у том процесу.
 
„Црна Гора је већ 2006. јавно промовисала своје вањскополитичке циљеве – његовање добросусједских односа и пут према Европској унији и НАТО-у. Црна Гора није само израдила планове за будућност већ их је и реализовала. Од три главна циља два су већ испуњена. Остаје само интеграција у ЕУ. И трећи ће бити испуњен ако Црна Гора буде наставила овим темпом. Имате безрезервну подршку Мађарске, а вјерујем и осталих“ – рекао је на почетку састанка амбасадор Мађарске Кристијан Поша који је у својству представника контакт-земље за НАТО био домаћин састанка.
 
  
Обраћање предсједника Владе Душка Марковића на посљедњем састанку амбасадора држава чланица НАТО-а можете преузети овдје.
 
 
 
 
  
      
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?