Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједнику Владе предат официрски грб артиљеријског бригадира Митра Мартиновића

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Фотографије: Предсједник Владе Душко Марковић примио колекционара црногорских медаља, одликовања и грбова Павла Новаковића (41,3 МБ)

Предсједник Владе Душко Марковић примио је у четвртак колекционара црногорских медаља, одликовања и грбова Павла Новаковића са Цетиња, који је Држави поклонио раритетан амблем – грб из официрске капе Митра Мартиновића, дивизијара Црногорске војске и касније министра одбране и вањских послова и предсједника Владе Црне Горе.

Поклоњени амблем, као дио официрске униформе, има обиљежје грба Црне Горе над укрштеним мачевима и топовима, што је ознака артиљеријског бригадира Црногорске војске.

Предсједник Марковић се захвалио колекционару Новаковићу на повјерењу и исказаној посвећености држави и њеним националним вриједностима, које потврђују идентитет Црне Горе.

Поклоњени експонат, према ријечима донатора, један од укупно два идентична амблема који су израђени прије више од једног вијека, биће у прописаној процедури достављен Министарству културе како би био изложен у одговарајућој музејској поставци.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?