Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Шеховић: Побољшање квалитета образовања један од најважнијих приоритета Владе

Министар просвјете Дамир Шеховић на данашњој конференцији за медије представио је Предлог закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању, који је утврђен на 30. сједници Владе.

Министар Шеховић је оцијенио да се усвајањем Закона о високом образовању стварају претпоставке за квалитетније високо образовање у Црној Гори.

„Циљеви од којих смо пошли приликом израде самог Закона су: потреба стављања акцента на доступност високог образовања свима под једнаким условима; стављање акцента на квалитет и мобилност; акценат на финансијску одрживост и одговорност Универзитета Црне Горе, али и на усклађеност нашег система високог образовања са потребама тржишта рада,“- истакао је Шеховић.

Упознајући јавност са кључним новинама Закона о високом образовању, министар Шеховић је изразио увјерење да ће поред унапређења квалитета високог образовања, након усвајања поменутог закона у Парламенту бити ријешени и многи проблеми са којима се систем образовања у Црној Гори суочавао.
  

Yоутубе линк на конференцију за медије: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=8-4YYЛ55qАц&феатуре=yоуту.бе


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?