Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са директорима управа: Снажније против сиве економије

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

     
  
Повећање фискалне дисциплине дало је добре и охрабрујуће резултате који се огледају кроз значајно бољу наплату буџетских прихода, али у наредном периоду додатна пажња треба бити посвећена смањењу сиве економије, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и директора Управе царина Владана Јоковића, Пореске управе Миомира М. Мугоше и Управе за инспекцијске послове Божидара Вуксановића и њихових помоћника.

Осврћући се на нове мјере предвиђене Фискалном стратегијом и опасност од повећања сиве економије, предсједник Марковић је исказао увјерење у способност институција да одговоре на овај изазов. У том контексту, наглашен је значај недавно формиране Комисије за сузбијање сиве економије и додатног јачања сарадње институција на државном и локалном нивоу.

Похваљен је пројекат „Стоп сивој економији“ кроз који ће бити радно ангажовано 145 младих који се тренутно налазе на евиденцији незапослених, а који ће помагати службеницима Управе за инспекцијске послове, Пореске и Управе полиције, али и стицати нова знања и вјештине значајна за њихов евентуални будући радни ангажман у овим областима.

На редовном мјесечном састанку са директорима три управе, премијер је казао да очекује подршку јавности, посебно бизнис заједнице, свим активностима у правцу смањења сиве економије јер оне значе боље и праведније услове за пословање свих на тржишту.

Предсједник Марковић је поновио неопходност праћења досљедње примјене Закона о репрограму пореског дуга.

Директори управа су информисали о значајно бољој наплати прихода, како у односу на план за ову, тако и у односу на упоредни период прошле године. Заједнички је констатован простор за побољшање резултата, разматрани нови модели сарадње, али и потреба за даљим унапређењем законодавства које би инспекторима на терену дало могућности за ефикаснији рад.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?