Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са Перксом: Уз подршку УНИЦЕФ-а црногорско друштво отвореније и спремније за суочавање са слабостима

Објављено: 22.06.2017. 19:55 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са представником УНИЦЕФ-а у ЦГ Бенџамином Перксом - кадрови

Фотографије: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са представником УНИЦЕФ-а у ЦГ Бенџамином Перксом (21,5 МБ) 

Захваљујући помоћи и партнерству са УНИЦЕФ-ом, црногорско друштво је данас отвореније и спремније да се суочи са својим слабостима и исправља их, оцијенио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић који је примио у опроштајну посјету шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Бенџамина Перкса.

На састанку је посебно истакнут значај унапређења образовања, а у том контексту наглашен значај квалитетног односа према дјеци. Предсједник Марковић је рекао да ће Влада данас усвојити сет закона из области образовања којим се кроз нови приступ желе креирати услови за способну, мотивисану и напредну нацију.

Перкс је указао на важност укључивања породице у процес образовања али и изградње личности код дјеце. Он је додао да ће УНИЦЕФ наставити да подржава Министарство просвјете и Министарство здравља како би била омогућена стручна помоћ породици и дјеци.

Предсједник Марковић је захвалио Перксу и његовом тиму на подршци у спровођењу свеобухватних реформи и остваривању значајних резултата у трансформацији друштва и прихватању европских стандарда и вриједности.

Премијер је посебно похвалио резултате, остварене у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у областима деинституционализације дјеце, инклузивног те предшколског образовања, реформи система малољетничког правосуђа те спречавања насиља над дјецом.

Констатујући потребу даљег наставка реформских процеса, предсједник Марковић је захвалио Перксу на активностима и помоћи Црној Гори и пожелио му успјех у предстојећем професионалном ангажману.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?