Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Шеховић: Усвајање сета Закона у области образовања највећи је реформски искорак ове Владе

Služba za odnose s javnošćuМинистар просвјете Дамир Шеховић на данашњој конференцији за медије представио је сет закона који су утврђени на 31. сједници Владе, којима је заокружен процес реформе система образовања.

„Бићу слободан да кажем да је усвајање ових седам данашњих закона и усвајање Закона о измјенама и допунама Закона о високом образовању, које је било на дневном реду Владе прошле седмице, највећи реформски искорак ове Владе. Мислим да је на тај начин створена претпоставка да се оствари циљ којим смо се водили када смо осмишљавали реформу, а то је унапређење квалитета свих нивоа образовања у Црној Гори“ - оцијенио је министар Шеховић.

Министар је упознао јавност са кључним новинама, истичући да су главни циљеви ове реформе афирмација и подстицање знања, стварање претпоставки за подстицање и награђивање најбољих ученика и професора, адекватан одговор на потребе усклађивања образовања са потребама тржишта рада, стварање услова за примјену практичних знања и вјештина у реалном радном окружењу и изучавање енглеског језика од предшколског узраста.
 
Фотографије: Конференција за медије након 31. сједнице Владе Црне Горе (12,1 МБ)

Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/иЗа-лтсГЈмЕ
   
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?