Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Комисија за сузбијање сиве економије: Одлучно у борбу против нелегалног пословања

Објављено: 23.06.2017. 21:23 Аутор: Министарство финансија
 
Ministarstvo finansijaСузбијање и елиминисање свих облика сиве економије кроз одлучне мјере и појачану координацију свих надлежних државних органа у циљу спровођења потпуне фискалне дисциплине, биће приоритет активности служби на терену, поручено је на конститутивној сједници Комисије за сузбијање сиве економије, којом је предсједавао министар финансија и предсједник тог тијела, Дарко Радуновић.

Имајући у виду да је искуство Комисије показало да до сада спроведене мјере откривања прекршаја и изрицање прекршајних казни, нијесу у довољној мјери дале ефекат по смањење сиве економије, одлучено је да се фокус будућих активности надлежних управа, осим на отклањање неправилности, усмјери ка инструментима као што су забрана обављања дјелатности, одузимање имовине и друге мјере које ће онемогућити нелегално обављање дјелатности.

Посебна пажња царинских, пореских и инспекцијских служби биће усмјерена на сузбијање пословања у сивој зони која су примијетна у туристичкој сезони, али ће надлежни органи у пуном капацитету бити посвећени и успјешној реализацији мјера дефинисаних Владином Фискалном стратегијом, а која уређују област пореске и акцизне политике. 

Комисија ће заснивати рад на јединственом опредјелјенју - нулта стопа толеранције на сиву економију, уз поштовање принципа неселективности и пуне транспарентности, у циљу сузбијање неформалне економије и нелојалне конкуренције која подрива како реални сектор, тако и Државу.

О свим активностима тијела укључених у борбу против сиве економије, јавност ће бити редовно извјештавана.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?