Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пажин – Кантоне: Сарадњом Црне Горе и Италије до нових резултата у борби против корупције

Објављено: 27.06.2017. 00:40 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас предсједника Националне агенције за борбу против корупције Републике Италије Рафаела Кантонеа.

Оцијењујући досадашњу сарадњу између Црне Горе и Републике Италије веома позитивно, потпредсједник Пажин је изразио задовољство што је Италија изабрана за Тwиннинг партнера за реализацију пројекта „Подршка имплементацији мјера интегритета“. Потпредсједник Владе је констатовао да су досадашњи резултати господина Кантонеа на челу италијанске Агенције за борбу против корупције јасан знак да ће реализација заједничког пројекта произвести конкретне резултате и допринијети јачању капацитета црногорских институција у области интегритета, заштите звиждача и лобирања. 

Господин Кантоне је саопштио да је Национална агенција за борбу против корупције Републике Италије почаствована што је у прилици да преко својих експерата пружи подршку јачању капацитета црногорских институција у спрјечавању корупције. Кантоне је изразио увјеравања да ће пројекат резултирати јасним препорукама и мјерама које ће допринијети јачању сарадње између црногорске Агенције за спрјечавање корупције и других надлежних органа у систему борбе против корупције. Додатно је апострофирао очекиване резултате у правцу обуке службеника за праћења мјера ингритета, али и препознавање конкретних мјера у циљу јачања система заштите звиждача, као и стварања услова за адекватну имплементацију Закона о лобирању.

Заједнички је констатовано да постоји простор и за ширење опсега сарадње између националних агенција за спрјечавање корупције, који је отворен потписивањем Меморандума о сарадњи у тој области, 2015. године. У том контексту, посебно је препозната важност умрежавања надлежних институција двије државе у циљу размјене оперативних информација од значаја за борбу против организованог криминала и корупције. 

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?