Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Слика „Дијалог у ноћи“ Игора Ракчевића на зиду Савјета Европе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједник Владе Душко Марковић предао је Савјету Европе поводом десетогодишњице чланства Црне Горе на поклон слику црногорског умјетника Игора Ракчевића „Дијалог у ноћи“. Премијер је том приликом говорио о дијалогу као основној теми слике.

„У периоду након обнове независности Црна Гора је одлучно градила изнова своје институције и уз помоћ тих институција пробијала пут ка европској будућности. Црна Гора се за ових десет година промијенила, поред грађења институција, градили смо свијест о стандардима, не да их пуко имплементирамо, него да их разумијемо и да их прихватимо као своје. Због тога, овој институцији дугујемо захвалност. Црна Гора се трансформисала ка оном што су савремени правни и врједносни стандарди уједно чувајући оно што је од вајкада карактерише. И управо је тема слике коју смо изабрали за дар парадигма оних вриједности које нас чине узорним Црногорцима, узорним грађанима и узорним Европљанима. То је порука коју сви добромислећи могу и треба да упуте својим сарадницима, својим сународницима али и неистомишљеницима. То је дијалог“ – рекао је предсједник Владе на церемонији којој је Савјету Европе предата слика „Дијалог у ноћи“ Игора Ракчевића.

На церемонији су присуствовали, међу осталима, генерални секретар Савјета Европе Торбјорн Јагланд, министар вањских послова Чешке Републике Лубомир Заоралек, чија земља у овом мандату предсједава Комитетом министара Савјета Европе и посланици Црне Горе у Парламентарној скупштини СЕ.
  
 
  
 
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?