Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник САД Мајк Пенс у званичној посјети Црној Гори

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Потпредсједник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс допутоваће ускоро у званичну посјету Црној Гори на позив предсједника Владе Душка Марковића.

Посјета, која ће услиједити након недавних састанака предсједника Марковића у Вашингтону са потпредсједником Пенсом и државним секретаром Рексом Тилерсоном, још једна је потврда одличних политичких односа Црне Горе и Сједињених Америчких Држава и стратешког партнерства двију земаља.

Предсједник Марковић је позвао потпредсједника Пенса у званичну посјету приликом службених разговора вођених 5. јуна ове године у Бијелој кући.

Потпредсједник Пенс највиши је амерички званичник који ће посјетити Црну Гору у више од стотину година од када су двије државе успоставиле дипломатске односе. Уједно, то ће бити прва посјета региону од стране највишег званичника и првог сарадника предсједника САД Доналда Трампа.

Потпредсједник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс састаће се и са предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?