Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са предсједником ЦАНУ: Ојачана синергија Владе и Академије

Објављено: 30.06.2017. 17:01 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuВлада Црне Горе и Црногорска академија наука и умјетности (ЦАНУ) ојачале су кохезију и синергију потребну држави, а радећи на учвршћивању својих односа, остварени су значајни резултати у првој половини ове године, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и предсједника ЦАНУ-а Драгана Вукчевића.

Констатовано је да су нови импулси, дати приликом посјете премијера ЦАНУ-у у децембру прошле године, омогућили квалитетнију сарадњу Академије и ресорних министарстава, те да се интензивно ради на бројним договореним пројектима.

Захваливши предсједнику Марковићу на личном доприносу унапрјеђењу сарадње, предсједник Вукчевић је информисао о плановима за реализацију нових пројеката ЦАНУ која су од интереса за државу и превасходно јачање идентитета. Он је рекао и да је Академија отворена за нове људе и указао на све веће интересовање младих.

Заједнички је констатована жеља и настојања да се до краја године почне са реконструкцијом зграде у којој је смјештена ЦАНУ.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?