Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Прва званична посјета министа Бошковића Министарству одбране Републике Словеније након пуноправног чланства ЦГ у НАТО

Објављено: 30.06.2017. 22:21 Аутор: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Министар одбране мр Предраг Бошковић, састао се данас са министарком одбране Републике Словеније Андрејом Катич. То је била прилика да министри, у пријатељској атмосфери, размијене утиске о последњем састанку министара одбране НАТО чланица, али и размијене инфомације о динамици реализације договорене билатералне сарадње.
 
Министарка Андреја Катич је изразила спремност за донирање апликативног рјешења за потребе аутоматизованог праћења стања и протока материјалних средстава, али и за могућу сарадњу у области испитивања стабиности барута. Министарство одбране Републике Словеније је у претходном периоду уложило значајна финансијско средства у циљу развоја капацитета што их чини лидерима на европском нивоу у овој области.

Поред већ догорених облика сарадње саговорници су током разговора размијенили инфомације о плановима у области модернизације, и у том смислу изразили спремност за заједничку сарадњу, а све у циљу одржавања иначе стабилне основе међусобне сарадње ове двије државе, чланице НАТО-а. У том контексту, министар Бошковић је изразио задовољство досадашњим степеном сарадње уз увјерење да ће Црна Гора наставити да корача крупним корацима у процесу развоја безбједносне и политичке ситуације.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?