Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на Цетињу са руководством Краљевског позоришта Зетски дом: Удахнути нови живот најстаријој институцији културе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић разговарао је данас на Цетињу са руководством Краљевског позоришта Зетски дом – директором Слободаном Божовићем, умјетничком директорком Лидијом Дедовић и предсједником Савјета Ненадом Вујадиновићем.

Разговарало се о обогаћивању културних, едукативних, туристичких и промотивних садржаја Позоришта и његовом повезивању са туристичком привредом и просвјетом у оквиру ширег пројекта промоције Пријестонице Цетиња и Црне Горе у цјелини и јачања идентитетске свијести посебно ђака и младих.

Изразивши задовољство што је у најстаријој институцији црногорске културе предсједник Марковић је указао да је један од циљева Владе учинити Црну Гору препознатом, јединственом и сложном, а на тај начин и просперитетнијом у чему Цетиње као историјска, културна и духовна пријестоница наше земље има једну од најзначајнијих улога.

На састанку је закључено да је захваљујући бројним инфраструктурним пројектима, прије свега модернизацији путне мреже, Цетиње данас лако и брзо доступно и туристима и грађанима Црне Горе и оцијењено да је нужно да такав развој на техничком нивоу прати и унапређење културне, просвјетне, историјске и туристичке понуде Пријестонице и то прије свега новим саржајима и креативним искорацима.

Предсједник Марковић је изразио пуну подршку Краљевском позоришту Зетски дом у пројекту реконструкције и укупне ревитализације ове институције, као и Пријестоници Цетиње у свим пројектима чији су циљеви јачање културне и историјске свијести и промоција наше земље. У том процесу, оцијенио је предсједник Владе, Краљевско позориште Зетски дом има посебан значај јер треба да дâ Цетињу нови садржај и удахне нови живот.

Закључено је да посебан оперативни тим који ће чинити представници Владе, Пријестонице Цетиње и Краљевског позоришта Зетски дом до краја овог мјесеца сачини оквирни план даљих активности на реализацији договорених пројеката у оквиру туристицке и васпитно-образовне улоге Зетског дома.

Састанку су присуствовали министри културе и одрживог развоја и туризма Јанко Љумовић и Павле Радуловић и генерална директорица Директората за високо образовање Министарства просвјете Мубера Курпејовић, као и градоначелник Цетиња Александар Богдановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?