Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић честитао предсједнику Трампу Дан независности САД

Објављено: 04.07.2017. 14:41 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Поводом 4. јула – Дана независности Сједињених Америчких Држава, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић упутио је предсједнику САД Доналду Трампу честитке и искрене жеље за даљи напредак и благостање државе и њеног народа. 
  
„Користим прилику да поновим захвалност Влади Сједињених Америчких Држава, Вама лично и америчком народу на снажној и континуираној подршци чланству Црне Горе у НАТО-у, што је потврда трајног и нераскидивог пријатељства и партнерства двије државе и два народа, као и порука да политика отворених врата и трансатлантска сарадња остају високо на агенди Сједињених Америчких Држава и Алијансе. То је посебно важно у контексту садашње безбједносне ситуације у Европи, као и у региону Западног Балкана“, пише у честитки предсједника Марковића. 
  
Увјерен је, како се додаје, да ће у оквиру Алијансе наша сарадња и стратешко партнерство бити додатно оснажени и унапријеђени новим квалитетом и садржајима, како у билатералним односима, тако и у систему колективне безбједности.
„Желим да нагласим да ће Црна Гора, као нова савезница, наставити да конструктивно доприноси заједничким вриједностима и регионалној стабилности, као и да посвећено испуњава задатке Алијансе, укључујући и достизање одговарајућег нивоа издвајања за сектор одбране“, наводи се у честитки.

Додаје се да ће Црна Гора, уз снажну подршку САД, наставити да се изграђује на принципима слободе, демократије и поштовања људских права, као темеља савременог друштва.

Предсједник Марковић је исказао увјерење да ће у периоду који је пред нама црногорско-амерички односи и партнерство бити додатно учвршћени у свим областима од обостраног интереса, а посебно у економској сфери кроз снажније присуство америчких инвестиција у Црној Гори: „Несумњиво је да ће томе снажан импулс дати и билатерални састанци на највишем нивоу које сам као предсједник Владе Црне Горе имао у Вашингтону у мају и јуну ове године, као и предстојећа званична посјета потпредсједника Сједињених Америчких Држава Мајка Пенса Црној Гори“. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?