Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на најаву Универзитета Црне Горе о упису на Вишу медицинску школу у Беранама

Законом о високом образовању („Сл. лист ЦГ“, бр. 44 од 21. октобра 2014, 52/14, 47/15, 40/16) прописано је да „Влада одређује број студената који ће се финансирати из буџета Црне Горе за одређени студијски програм, у складу са бројем прописаним у лиценци јавне установе.“ (Члан 65 Закона).

Влада је, како је саопштено јавности, на 33. сједници, одржаној 6. јула 2017. године, донијела одлуке за које је надлежна међу којима и одлуку да на Високу медицинску школу у Беранама предстојеће студијске године буде уписан исти број студената као и протекле године, а у складу са претходно донијетом одлуком Владе да сједиште Школе остане у Беранама.

Сагласно наведеном, Универзитет Црне Горе дужан је да распише Конкурс за упис на основне студије за студијску 2017/2018. годину у складу са одлуком Владе.

Универзитет није надлежан да тумачи и мијења одлуке Владе у дијелу студијских програма и броја студената веч да одлуке спроведе.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?