Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Уручени сертификати о успјешном похађању Љетње школе за младе дипломате “Гавро Вуковић”

Објављено: 08.07.2017. 02:30 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
На свечаној церемонији завршетка десете јубиларне Љетње школе за младе дипломате „Гавро Вуковић”, одржаној вечерас на Вили “Горица”, полазнике и госте школе поздравио је потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин.

Подсјећајући на историјски значај лика и дјела Гавра Вуковића, као првог утемељивача модерне црногорске дипломатије, потпредсједник Пажин је, између осталог, подсјетио да је Вуковић препознавао позицију Црне Горе у геополитичким приликама у Европи и свијету, те да није био заговорник одржавања односа између држава на бази историјских сентимената, митова или илузија било које врсте.

Потпредсједник Пажин је указао да су Црна Гора и њено окружење увијек били на раскрсници интересовања великих сила, а да полазници Школе данас бораве у Црној Гори, која је стабилна држава, са јасно одређеним спољнополитичким приоритетима. Он је истакао да ни регион Југоисточне Европе, па самим тим ни Црна Гора нијесу имуни на глобалне изазове, те да само сарадњом и међусобним повјерењем између држава може бити остварен прогрес и пружен заједнички одговор свих држава.

Пажин је изразио увјерење да цијели регион има заједнички циљ, а то је чланство у Европској унији и интеграција у клуб држава у којима се баштине принципи савремене демократије.

На крају, полазницима Љетње школе за младе дипломате потпредсједник Пажин је уручио сертификате о успјешном похађању.

Љетњу школу за младе дипломате организује Дипломатска академија Министарства вањских послова Црне Горе десету годину заредом, а полазници Школе су младе дипломате из преко 30 држава свијета.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?