Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима општине Андријевица: Влада подржава развојне пројекте који доприносе запошљавању

Објављено: 10.07.2017. 20:18 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић са челницима општине Андријевица - кадрови

Уз стабилне финансије и напредак пројеката у области енергетике, пољопривреде, инфраструктуре, општина Андријевица има велике шансе да убрза економски развој и побољша квалитет живота грађана тог краја, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника Општине Срђана Машовића и менаџера Општине Миодрага Ивановића, уприличеног поводом Дана општине Андријевица.

Премијер је честитао празник руководству и грађанима и указао на посвећеност Владе валоризацији потенцијала сјевера и реализацији политике равномјерног регионалног развоја.

Оцјењујући задовољавајућим стање у општини, Машовић је казао да су фокус ставили на пројекте који ће на адекватан начин, за добробит свих грађана, искористити хидропотенцијал, буково дрво те пољопривредне и туристичке потенцијале тог краја који би требало да доведу до отварања више десетина нових радних мјеста.

Он је казао да постојеће, те планиране нове хидроелектране омогућавају запошљавање младих, као и да ће општина имати користи од концесионих наканда. Информисао је о напретку изградње прве мини хидро електране коју, у сарадњи са Дирекцијом јавних радова и Министарством пољопривреде, раде на свом градском водоводу. Осим нових запошљавања, од краја наредне године када планирају да је пусте у рад, у општини очекују и годишњи приход између 250.000 и 300.000 еура.

На састанку је било ријечи и о напретку у области пољопривреде гдје стимуланс пољопривредницима дају како општина тако и Министарство пољопривреде. Као изузтено значајан, истакнут је пројекат изградње Куће воћа, за коју је расписан тендер и очекује се да извођач радова буде убрзо изабран. Представници општине су информисали и о пројектима који треба да допринесу развоју туризма у Андријевици.

Заједнички је констатован немјерљив значај који ће за ту али све сјеверне општине имати изградња друге дионице аутопута од Матешева до Бољара. То је, како је саопштено на састанку, изузтена развојна шанса која ће допринијети економском развоју сјевера. Машовић је исказао задовољство и реализацијом других пројеката из области путне инфраструктуре.

Предсједник Марковић је обећао континуирану подршку Владе и ресорних министарстава свим развојим пројектима и констатовао већу инвестициону активност те заинтересованост страних компанија за улагања у сјевер. У том контексту, указао је на потребу јачања домаће пословне заједнице како би могли на најбољи начин да искористимо све бенефите страних инвестиција.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?