Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на свечаности отварања обновљеног хотела Маестрал: Влада је снажно опредијељена брзој и квалитетној валорозацији потенцијала ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је вечерас да је Влада Црне Горе снажно опредјелјена и посвећена брзој и квалитетној валоризацији потенцијала наше земље, прије свега оних у туризму и да је због тога неопходно јачање институција, успостављање владавине права и креирање повољног пословног амбијента.

„Одлучни смо да упоредо са тим у Црној Гори обезбједимо пријатељско инвестиционо окружење, које треба да подстакне раст економије, развој и нова радна мјеста. Желимо, да са инвеститорима и њиховим улагањима добијемо оно што нам је пријеко потребно: знање и способност да квалитетније управљамо нашим потенцијалима. Црна Гора данас као чланица НАТО-а, шаље позитиван сигнал свјетској пословној заједници да је она одредиште гдје треба уложити новац и покренути бизнис, потврђујући да се ради о држави чији је политички, правни, економски и демократски капацитет верификован на адресама најразвијенијих земаља свијета“ – рекао је премијер Марковић вечерас у Пржном на свечаности отварања обновљеног хотела Маестрал.
   
Предсједник Марковић је рекао да је наша земља има огромне могућности за развој висококвалитетног туризма и да је на листама реномираних свјетских туристичких организација сврстана у сам врх прогнозираног туристичког и економског раста за наредни период.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
Говорећи о хотелу Маестрал и његовим власницима премијер је рекао да Влада цијени напор, повјерење и партнерство компаније Монте Роцк – власника хотела Маестрал – која није чекала међунардну верификацију могућности Црне Горе већ је са партнерима присутна у Црној Гори дуже од деценије.

„Црна Гора је данас престижна туристичка дестинација, једна од најатрактивнијих на цијелом Медитерану, а хотел Маестрал у Европи и шире препознат је као један од симбола туристичке Црне Горе. Ноћас га видимо у новом сјају и као престижни примјер градитељства на Црногорском приморју, неспорне архитектурне и географске особености, истовремено као и најбољу потврду Црне Горе и њених инвестиционих могућности“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је подсјетио да је Монте Роцк група у претходне двије године уложила 50 милиона еура у куповину и адаптацију хотела Маестрал, а да је фирма Адриатиц Пропертиес, као дио поменуте инвестиционе групе, у протеклих 10 година реализовала инвестиције у износу већем од 150 милиона еура.

„На тај начин, наши партнери су снажно допринијели достизању интернационалних стандарда у области хотелијерства и одрживог развоја“ – рекао је предсједник Владе честитајући власнику на добро обављеном послу обнове хотела.

Предсједник Владе је позвао присутне личности из свјета бизниса да улажу у Црну Гору рекавши да је циљ да заједно избрусимо овај драгуљ Европе на добробит свих.

„Влада је спремна за тај подухват“ – закључио је предсједник Владе.

Церемонија свечаног пресијецања врпце предвиђена је иза поноћи.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Говор предсједника Марковића можете преузети овдје.
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?