Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић обишао пожаришта: Затражена међународна помоћ, нема разлога за драматизацију, страх и панику

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић обишао је данас локалитете угрожене пожарима у Приморском региону и оцијенио да је ситуација озбиљна, да је стога затражена међународна помоћ, али да нема разлога за драматизацију, страх и панику.

„Моја крајња порука је да нема разлога за драматизацију, страх и за панику. Вјерујем да ће наше службе, наше институције, уз међународну помоћ све ово учинити контролисаним наредних дана, а вјерујем и угасити ове пожаре, без обзира на крајње непогодне метео услове“ – рекао је министар Нухоџић у изјави новинарима датој на пожаришту на Луштици.

Министар је рекао да смо сви свједоци велике пожртвованости и професионалности служби за спашавање, полиције, припадника војске, грађана као и приватника.

„Сложени метеорошки услови, јак вјетар и врућине утичу на пожаре, а статистика показује да често грађани својом непажњом буду узрочник пожара“ – казао је министар унутрашњих послова.

Министар унутрашњих послова поновио је апел грађанима да пријаве сваку сумњу у подметање пожара.

Након Луштице министар је обишао и пожаришта на подручју Општине Котор гдје су га дочекали предсједник општине Владимир Јокић и командир ватрогасне јединице Максим Мандић.

Министар Нухоџић је информисао јавност да је јутрос затражио међународну помоћ за гашње пожара.

„Ми смо још данас затражили помоћ од Механизма за цивилну заштиту Европске комисије, гдје су 34 земље. Већ се наш захтјев разматра у Бриселу и постоји могућност да нам већ вечерас буде упућена помоћ авионима“ – казао је министар.
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?