Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у Беранама: Имате пуну подршку Владе – наше партнерство се заснива на повјерењу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са руководством општине Беране - кадрови

Фотографије: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са руководством општине Беране (29.3 МБ)  

Предсједник Владе Душко Марковић разговарао је данас у Беранама са руководством Општине на челу са предсједником Општине Драгославом Шћекићем. На састанку је изражена апсолутна сагласност у вези са темама даљег развоја Берана и сарадње Владе и Општине.

И премијер и челник Општине Беране изразили су задовољство састанком истичући потребу и важност сарадње у реализацији пројеката чији су циљеви развој Сјеверног региона и подизање животног стандарда и квалитета живота. Предсједник Владе је у том смислу истакао неопходност партнерства Владе и локалне управе нагласивши да то партнерство треба да се заснива на повјерењу и општим интересима, а не нужно и на политичкој сагласности. „Приоритети су заједништво, интерес државе и квалитет живота, а не лични интереси. Ова општина спремна је на сарадњу са Владом и има подршку Владе за разлику од неких општина у којима је опозиција на власти које сарадњу не желе“ – рекао је премијер Марковић.

Премијер је информисао руководство Општине Беране са стратешким приоритетима Владе који се односе на развој сјевера наше земље рекавши да је Сјеверни регион приоритет Владе. Предсјадник Марковић је у том контексту подсјетио саговорнике да је овогодишњим капиталним буџетом предвиђено 220 милиона за Сјеверни регион и да се на овај дио Црне Горе односи више инфраструктурних пројеката. Премијер је поновио оцјену да Сјеверни регион Црне Горе има велику шансу за развој и додао да све општине сјевера имају и подршку Владе и подршку премијера лично.

Предсједник општине се захвалио премијеру и Влади на досадашњој сарадњи рекавши међу осталим да је Беране посјетило више министара и да је сарадња са Владом већ донијела позитивне резултате и створила добру основу за унапређење сарадње. Предсједник Шћекић информисао је премијера о случајевима спорог одзива појединих сегмената државне администрације на захтјеве локалне управе што успорава реализацију пројеката и представља бизнис баријере.

„Ми смо као локална управа много успорени и изгубили смо огромно вријеме. Потребна нам је Ваша помоћ“ – рекао је предсједник општине Беране захваливши при томе предсједнику Владе на досадашњој сарадњи и на убрзавању појединих процеса.
 
 Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Током састанка размотрене су бројне конкретне теме међу којима локална инфраструктура, посебно пут ка Рујиштима, пројекти минихидроцентрале на Градском водоводу, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода и канализационе мреже и завршетак спортске дворане.

Предсједник Владе Душко Марковић и предсједник општине Драгослав Шћекић на састанку су експлицитно поновили апсолутну сагласност са одлуком Владе да сједиште Високе медицинске школе остане у Беранама.

Премијер је на ту тему рекао да је Влада донијела одлуку за коју је овлашћена увјерена да је останак Високе медицинске школе у Беранама у интересу и овог града и Сјеверног региона.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?