Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана ванредна сједница Бироа за оперативну координацију рада безбједносних служби

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 

Биро за оперативну координацију рада безбједносних служби закључио је на ванредној сједници одржаној у уторак увече на захтјев предсједнијка Владе Душка Марковића да су сви надлежни државни субјекти професионално, одговорно и успјешно одговорили на серију пожара која је протеклих дана захватила Централни и Приморски регион, али да је на основу стечених искустава потребно додатно унаприједити дјелове система заштите и њихову координацију.

На сједници којом је предсједавао координатор Бироа, министар унутрашнњих послова Мевлудин Нухоџић, презентирана је цјеловита информација о свим предузетим активностима заштите и спашавања. У гашењу пожарâ активирани су сви расположиви људски, материјални и организациони капацитети. Обављено је око 1.200 интервенција. Није било страдалих спасилаца, ватрогасаца ни грађана. До су до изражаја дошли максимална посвећеност и пожртвовање свих актера који су дјеловали на пожариштима.

Биро је указао на значај и потребу попуне и осавремењивања материјално-техничких средстава за превентивно дјеловање и надзор пожара као и да треба размотрити могућност формирања посебног фонда за подршку систему заштите и спашавања.

Биро је исказао посебну захвалност за помоћ пружену у оквиру Еуроатлантстког центра за одговор на катастрофе (ЕАРДЦ) и Механизма за цивиљу заштиту Европске уније – Украјини, Швајцарској, Републици Бугарској и Држави Израелу – као и сусједним државама – Републици Србији, Републици Хрватској и Босни и Херцеговини – на исказајној спремности за пружање подршке у гашењу пожара и санирању посљедица.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?