Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на састанку са челницима Плава: Влада посвећена јачању економског развоја сјевера

Објављено: 19.07.2017. 19:18 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
 
   
Služba za odnose s javnošćuВлада Црне Горе снажно је посвећена валоризацији потенцијала Плава и цијелог сјевера како би се ојачао економски развој тог краја и обезбиједио бољи и квалитетнији живот грађана, казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са предсједником Општине Плав Орханом Шахмановићем, предсједником Скупштине општине Изетом Хаџимушовићем и савјетником предсједника Општине Шукријом Цикотићем, уприличеном поводом предстојећег Дана општине Плав.

Предсједник Марковић је честитао празник руководству и грађанима и рекао да Влада жели да заједно са локалним руководством нађе рјешења за проблеме који успоравају реализацију развојних планова.

Шахмановић је казао да имају проблема са локалним финансијама, те истакао да превазилажење изазова са концесијама на шуме и воде може допринијети бољем и квалитетнијем пуњењу буџета те отварању нових радних мјеста. Искоришћавање водних ресурса кроз градњу мини хидроелектрана, Шахмановић види као замајац развоја за плавску општину. На састанку је истакнуто да ће сви озбиљни инвеститори у овој, али и другим областима, имати пуну подршку Владе и Општине, те да неће дозволити да опструкције ремете улагања и развој.

Саговорници су се сагласили да даље треба инвестирати у повећање туристичких капацитета, а указано је и на планове за заштиту Плавског језера. Посебно је истакнута важност подстицања пољопривредних произвођача и разговарано о моделима помоћи кроз различите програме подршке у овој области.

Захваливши предсједнику Марковићу на личној посвећености развоју сјевера, Шахмановић је позитивним оцијенио то што је Влада кроз капитални буџет препознала приоритетне пројекте за тај крај. Премијер је позвао локалну управу на убрзање активности које треба да омогуће да се новац из капиталног буџета искористи и омогући реализацију конкретних активности на терену.

Изузетно позитиван утицај на развој овог краја имаће унапрјеђење путне инфраструктуре, прије свега кроз завршетак пута који од Подгорице до Плава иде преко Албаније, али и кроз изградњу аутопута те регионалног пута преко Бјеласице.

На састанку је разговарано и о проблемима разграничења између општина Плав и Гусиње и указано на важност ефикасног завршетка тог процеса.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?