Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са директорима управа: Закон о репрограму пореског дуга обезбиједио преко 10 милиона еура прихода у буџету

Објављено: 19.07.2017. 23:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са директорима управа - кадрови

Фотографије: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са директорима управа (28,2 МБ)

Наплата буџетских прихода иде одличном динамиком, приходи су за више милиона еура већи како од планираних за ову тако и од остварених прошле године, што је резултат преданог рада надлежних служби на терену али и нових законских рјешења, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и директора Управе царина Владана Јоковића, Пореске управе Миомира М. Мугоше и Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте и њихових помоћника.

На редовном мјесечном састанку представника Владе и директора три управе, посебно је истакнут и похваљен податак да је кроз примјену Закона о репрограму пореског дуга уплаћено око 10,2 милиона еура. Констатовано је да већина испуњава своје обавезе преузете кроз овај програм, али и наглашено да ће сви они који буду кршили договорене обавезе бити блокирани.

Још један значајан резултат јесте да је, након инспекцијског надзора, за скоро 5.000 особа обезбијеђено да их послодавци пријаве на пензијско и здравствено осигурање. Овај резултат је оцијењен позитивним, али је констатована потреба даљег смањења неформалне радне снаге.

Предсједник Марковић је похвалио менаџмент и запослене у трима управама, оцјењујући да раде на одговоран и посвећен начин, у оквирима законских могућности. Поновљена је потреба даљег унапрјеђења законодавног оквира, али и договорено да се обезбиједи снажнија координација са полицијом, тужилаштвом и судовима. Такође, наглашена је неопходност тјешње сарадње са локалним органима, у првом реду комуналном полицијом.

Заједнички је констатовано да постоји простор за остваривање бољих резултата за шта је важан снажнији обрачун са неформалном економијом, те проналажење одговора на системске проблеме. Предсједник Марковић је посебно нагласио важност ефикаснијег и одговорнијег рада запослених у цјелокупној јавној управи, а посебно високог руководног кадра у министарствима.

Говорећи о локалним самоуправама, на састанку је констатована њихова недовољна пореска дисциплина и разговарано о моделима који би их подстакли на квалитетније извршавање обавеза према држави.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?