Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима општине Шавник: Заједно радимо на валоризацији потенцијала и отварању нових радних мјеста

Објављено: 20.07.2017. 18:10 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću

Општина Шавник је консолидовала своје финансије а предано ради, у сарадњи са Владом Црне Горе, на бројним пројектима који треба да побољшају квалитет живота грађана и обезбиједе нова радна мјеста, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника Општине Мијомира Вујачића, предсједнице Скупштине општине Надежде Котлице и потпредсједника општине Влатка Вуковића, организованог поводом предстојећег Дана општине Шавник.

Честитајући празник руковдству општине и грађанима, премијер Марковић је истакао да је важно свакодневно предано радити на валоризацији озбиљног потенцијала на сјеверу државе, прије свега у области пољопривреде, производње хране и енергетике. Предсједник је нагласио да је неопходно, кроз побољшање свеукупне инфраструктуре, стварати предуслове за развој бизниса и економије и на тај начин обезбиједити промјене на терену и бенефите за бољи живот становника овог краја.

Вујачић је истакао да је у претходном периоду локална власт реализовала бројне активности, те да су сада сконцентрисани, прије свега, на пројекте заштите животне средине, искоришћавање водних потенцијала и дрвних сортимената од којих очекују бенефите што кроз наплату концесије што кроз нова запошљавања. Позитивним је оцијењена и градња вјетрењача којих на територији ове општине има осам.

Први човјек шавничке општине информисао је и о активностима на изради бизнис зоне у Боану која би требало да буде подстицај за даља улагања у општини. Истакао је важност реконструкције градских саобраћајница, наставак радова на пројекту изградње канализационе мреже те санирање постојеће депоније. Вујачић је рекао да је циљ локалног менаџмента успостављање заштићеног природног подручја парк природе “Драгишница-Комарница”, а навео је и потребу изградње спортске инфраструктуре у граду.

Предсједник Марковић је казао да општина може рачунати на пуну подршку Владе и ресорних министарстава у свим пројектима који су од интереса за грађане Шавника и њихов просперитет.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?