Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар унутрашњих послова: Одговор на пожаре професионалан и успјешан. Ватрогасцима по 400 €

Видео: Изјава министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића
Služba za odnose s javnošćuМинистар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић саопштио је да је Влада оцијенила да су сви надлежни субјекти професионално, одговорно и успјешно одговорили на серију пожара која је протеклих дана захватила централни и приморски регион.

„Влада је данас размотрила и усвојила информацију о пожарима на територији Црне Горе у периоду од 1. до 18. јула 2017. године и оцјенила да су сви надлежни субјекти професионално, одговорно и успјешно одговорили на серију пожара која је протеклих дана захватила Централни и Приморски регион. Влада је исказала посебну захвалност НАТО центру за ванредне ситуације за брз одговор, механизму за цивилну заштиту Европске уније, државама које учествују у активностима гашења пожара – Украјини, Швајцарској, Бугарској, Израелу, као и државама које су исказале спремност да помогну у овој ситуацији“ – рекао је министар Нухоџић након сједнице Владе.

Министар је информисао јавност да је Влада издвојила 230 хиљада из текуће буџетске резерве за награђивања службеника заштите и спашавања и то тако што ће ватрогасци који су непосредно учествовали у гашењу пожара бити награђени са 400 еура, а они који су имали повећани обим посла а нијесу учествовали у гашењу пожара бити награђени са по 200 еура.

„Влада је задужила Министарство унутрашњих послова да сагледа постојећи концепт система заштите и спашавања и кроз додатну анализу предложи Влади модел за његово унапређивање и да у што краћем року Министарство унутрашњих послова припреми додатни програм за набавку потребних средстава и опреме за превентивно дјеловање, посматрање, извиђање терена и квалитетније функционисања система заштите и спашавања“ – закључио је министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?