Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић свечано отворио градски трг у Шавнику

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
 
  
                             
Уочи сјутрашњег Дана општине Шавник, потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић отворио је данас реконструисани трг у том граду, који носи име по чувеном антифашисти, командиру Ивичке чете Дробњачког батаљона - Матији Јакићу.

Потпредсједник је истакао да се градови памте и препознају по трговима, и да шавнички трг има своју душу и традицију, које несебично дијели како са становницима, тако и са путницима намјерницима и туристима.

Како је истакао, нови трг је овога пута био мјесто састајалишта. Састале су су се добре и позитивне енергије Турске агенције за међународну сарадњу и координацију (ТИКА), компанија „Челебић“ и „Адриатик пропертис“, општине Никшић, Министарства спорта и НВО „Удружење родитељи“, као и енергија општине Шавник и самих Шавничана, чији је резултат ново рухо градског трга и заједничка жеља да ово буде мјесто одакле ће се носити добра енергија и добре успомене.
              
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                       
„Радује нас отварање трга овдје у Шавнику, у срцу Дробњака, који је подарио бројне мудре и храбре људе и честите домаћине. Вјерујем да ћемо сви заједно и у будућности давати посвећен допринос да мијењамо ствари на боље. Са једнаком одговорношћу, бригом и посвећеношћу и овдје у Шавнику и у Никшићу и у Подгорици и широм Црне Горе“ – навео је Симовић.

Указао је и да се Шавник и Шавничани с разлогом поносе и вриједностима које не треба мијењати, већ их чувати на одговоран и одржив начин за будуће генерације, а то су јединствене и непоновљиве природне љепоте.

„Шавник често називају "варош на три воде и са двије зоре", а сваким даном га откривају нови туристи, о њему причају и радо му се враћају. Канјон Невидио, постао је бренд не само Шавника, већ и Црне Горе и годинама биљежи велики број посјетилаца из свих крајева свијета. Јединствени спој суровости и љепоте планинских масива, ријека, језера и канјона, села, засеока и катуна, могу се сврстати у највеће вриједности ове врсте у овом дијелу Европе и представљају изузетну основу за развој агро-туризма као једног од видова одрживе валоризације издашних природних потенцијала.

Шавник је и град вода, и то најбистријих и најчистијих које постоје“ – рекао је потредсједник Владе.

Обраћање потпредсједника Владе Милутина Симовића можете преузети овдје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?