Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у Порто Монтенегру: Влада и Кабинет премијера на дневној основи доступни инвеститорима

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас у Порто Монтенегру да су и Влада и Кабинет предсједника Владе на дневној основи доступни инвеститорима јер је циљ Владе стварање најповољнијег могућег окружења за инвестиције и инвеститоре.

Премијер је исказао је задовољство оним што је видио у Порто Монтенегру рекавши да је посјета уприличена поводом десетогодишњице ове компаније као и због чињенице да је Порто Монтенегро ових дана добио статус најбоље марине на свијету.

„Желим да искажем задовољство резултатима који су постигнути. Порто Монтенегро је промијенио слику Црне Горе. И не само да је промијенио, развојни планови и визија развоја компаније говоре о томе да ће ово бити још квалитетнија и престижнија дестинација која ће бити доступна широм свијета и која ће доприносити развоју наше економије“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је рекао да честита извршном директору Порто Монтенера Дејвиду Маргасону (Давид) на успјесима и поновио да ће као и до сада имати пуну подршку Владе јер је Влада посвећена побољшању пословног амбијента како би наша земља што боље валоризовала своје ресурсе и обезбиједила виши стандард и квалитет живота у цијелој Црној Гори.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Предсједник Марковић је упознао јавност да је конзорцијум који чине реномирана холандска бродоградилишна компанија Дамен и Порто Монтенегро откупио дио инфраструктуре Јадранског бродоградилишта у Бијелој у које ће у наредне три године бити уложено око 20 милиона еура.

Извршни директор Порто Монтенегра Давид Маргасон упознао је новинаре са плановима компаније рекавши да предстоје нове инвестиције.

Премијер Марковић је рекао, одговарајући на питања новинара о будућности тиватског аеродрома, да ће Влада учинити све да у најкраћем року валоризује наше аеродроме како би тиме биле створене нове прилике за развој.

„Вјерујем да на Аеродром Тиват треба да слијећу авиони сваких 10 минута, а не на сваких 5-6 сати и да нам гости и туристи не чекају на писти да би дошли до контролног пункта него да то раде у квалитетној згради аеродрома“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Посјета је окончана састанком предсједника Владе са менаџментом компаније Порто Монтренегро.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе разговарао је и са представницима компаније Дамен која је заједно са Порто Монтенегром купила дио инфраструктуре Јадранског бродоградилишта.

„Поступак у Привредном суду је окончан, разумио сам да и поступак концесије иде добро тако да од септембра можемо ући у другу фазу“ – рекао је предсједник Марковић представницима компаније Дамен.

Премијер је поновио да је задовољан овом аквизицијом и да ће овај пројекат и слични пројекти имати подршку Владе.

„Ова ваша подршка нам значи. Радићемо заједно да постигнемо велике циљеве. Порто Монтенегро као и Дамен увијек је на истом путу јер видимо потребу да на Јадрану имамо бродоградилиште“ – рекао је Хени ден Том, директор компаније Дамен.

Премијер је исказао задовољство присуством Дамена у Црној Гори рекавши да је и новинарима раније данас рекао да сматра привилегијом имати тако реномирану компанију у Црној Гори.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Ова прилика се не смије пропустити“ – рекао је предсједник Марковић Хенију ден Тому, директору компаније Дамен.

Уз предсједника Владе у Порто Монтенегру били су и министри одрживог развоја и туризма Павле Радуловић и саобраћаја и поморства Осман Нурковић.
  
  








     



       

 
 
   

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?