Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима општине Петњица: Прва дионица пута од Берана до Петњице да се заврши до краја октобра

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                   
Квалитет живота грађана Петњице се свакодневно побољшава, што говори да ова општина није само декларативно формирана већ да остварује свој циљ – садржајнији и бољи живот становника овог краја, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједника општине Петњица Самира Аговића, предсједника Скупштине општине Ерола Муратовића и потпредсједника Општине Муслија Калића, организованог поводом Дана општине Петњица.

Честитајући празник руководству и грађанима, предсједник Марковић је истакао да се у Петњици препознају нове прилике и могућности за већи ниво друштвене и развојне кохезије.

Премијер је исказао задовољство што су након његове посјете овој општини почели радови на првој дионици пута Беране Петњица и истакао да је важно да буду завршени до краја октобра. Такође, коментаришући потребу за даљим побољшањем путне инфраструктуре, предсједник Марковић је истакао да подржава активности које треба да доведу до израде техничке документације за реконструкцију локалног пута од мјеста Биоче до Петњице.

Захваливиши предсједнику Марковићу на личној посвећености побољшању ситуације у Петњици и истичући добру сарадњу са ресорним министарствима, челници Општине су указали на потребу доношења просторно-планске документације. Такође, Аговић је рекао да су посвећени пољопривреди и додао да очекује да формирање Агро бизнис центра додатно стимулише и помогне пољопривреднике.

Формирање организационих јединица државних органа – Фонда ПИО, Управе за некретнине, Пореске управе и Завода за хитну медицинску помоћ је оцијењено као изузетно важно да даље унепређење услуга и квалитета живота грађана. Договорено је да се интензивирају активности на што скоријем отварању подстанице за хитну помоћ која би обезбиједила 24-часовну медицинску заштиту становништву.

На састанку је разговарано и о напретку изградње водовода за који је опредијељено око 145.000 еура, истакнути пројекти везани за обезбјеђење спортске инфраструктуре а позитивним су оцијењени и пројекти везано за валоризацију Радманске клисуре и Старе џамије. На састанку је разговарано и о потреби додатне пажње за младе и студенте.

Предсједник Марковић је нагласио да ће развоји пројекти у овој али и другим општинама на сјеверу имати његову личну и подршку Владе Црне Горе, а саговорници су се сагласили да локалне самоуправе морају бити агилније у привлачењу страних инвестиција које треба да обезбиједе нови квалитет, знање и нова радна мјеста.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?