Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима Плужина: Влада хоће да доприноси реализацији развојних циљева општине

Објављено: 28.07.2017. 23:20 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću

 

Плужине су општина са озбиљним ресурсима и гдје се уз не велика улагања могу остварити значајни бенефити, како за становништво тог краја тако и за државу, оцијенио је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са предсједником Општине Мијушком Бајагићем, предсједником Скупштине општине Милутином Цицмилом, главним администратором Владимиром Кнежевићем и директором Регионалног парка „Пива“ Слободаном Делићем организованог поводом Дана општине Плужине.

Премијер је истакао да Влада жели да у сарадњи са локалном влашћу доприноси реализацији развојних и програмских циљева општине и честитао празник руководству локалне самоуправе и грађанима.

На састанку је разговарано о проблемима који гуше динамичнији развој општине, а који се односе на боље искоришћавање водног и дрвног потенцијала, валоризацију туристичких могућности и поспјешивање пољопривредне производње. Представници Општине Плужине су указали и на проблеме које имају у функционисању Регионалног парка Пива па је оцијењено да је функционисање унутар таквих подручја важно уредити законом.

Челници Плужина су указали и на неопходност ефикаснијег извршавања обавеза од стране Електропривреде Црне Горе према општини и истакли значај даљег унапрјеђења путне инфтраструктуре, како у граду тако и у сеоским подручјима.

Осврћући се на туристичке потенцијале, представници Општине су указали на активности које се односе прије свега на рафтинг и истакли значај стављања у функцију хотела како би туристи имали могућности да се дуже задрже на том подручју.

Разговарано је и о локалним финансијама, те потреби промјене критеријума за коришћење средстава из Егализационог фонда. Премијер Марковић је рекао да очекује да ће новим Законом о финансирању локалних самоуправа, на којем ради Министарство финансија, бити унапријеђено стање у овој области.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?