Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мајк Пенс: Хвала Црној Гори на водећој улози коју има у одбрани стабилности и безбједности Западног Балкана

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Потпредсједник Сједињених Америчких Држава Мајк Пенс рекао је у уторак увече у Подгорици да Црна Гора има водећу улогу у одбрани стабилности и безбједности региона Западног Балкана и да храброст наше земље у фази руског притиска надахњује свијет.

„Хвала Вам на топлој добродошлици коју смо моја супруга и ја доживјели већ на доласку у Црну Гору. Велика ми је част да будем у Вашој дивној земљи и да прославимо изванредне односе грађана Црне Горе и грађана Сједињених Америчких Држава. Посебна ми је част што сам први потпредсједник Сједињених Држава који посјећује Црну Гору“ – рекао је потпредсједник Пенс вечерас на свечаној вечери наздрављајући предсједницима државе, парламента и Владе, Филипу Вујановићу, Ивану Брајовићу и Душку Марковићу.

Потпредсједник САД је на вечери коју је у његову част приредио као домаћин предсједник Владе Душко Марковић рекао да преноси поздраве предсједника Доналда Трампа. „Ово је опипљив знак наше посвећености Црној Гори као најновијој чланици НАТО-а“ – рекао је Мајк Пенс.

„Била ми је привилегија да се сретнем са Вама предсједниче Владе“ – додао је амерички потпредсједник – „приликом Ваше посјете Бијелој кући, баш на дан када је Црна Гора приступила НАТО-у. Честитали смо Вам тада, Предсједник и ја, честитамо Вам сада поново. Честитке на чланству у НАТО-у показују да цијенимо снажно савезништво и пријатељство које је знатно старије од вашег релативно кратког стажа у најмоћнијој и најуспјешнијој обрамбеној организацији у свијету. Америци је част да слави наше односе са снажним и слободном грађанима Црне Горе. Увјеравам вас да сам овдје као доказ чињенице да Америка нема мале партнере већ само има снажне партнере. И вјерујем да је моје присуство овдје данас само први корак“ – рекао је вечерас потпредсједник САД Мајк Пенс.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Потпредсједник САД је на крају здравице посебно истакао улогу наше земље у региону Западног Балкана.

„Захваљујем вам на томе што сте домаћин сјутрашњег Самита Јадранске повеље и на водећој улози коју Црна Гора има одбрани стабилности и безбједности Западног Балкана. Ваша храброст, посебно у фази руског притиска надахњује свијет и ја вам честитам на томе. За наш савез и за наше пријатељство, да буде све дубље и дубље, за још ближе односе народа Црне Горе и Америке у независности и слободи. Наздравимо будућности“ – рекао је потпредсједник САД Мајк Пенс вечерас у Вили Горица наздрављајући на свечаној вечери коју је у његову част приредио предсједник Владе Душко Марковић.

Предсејдник Црне Горе Филип Вујановић, који је у име наше делегације наздравио потпредсједнику САД рекао је велика је част и привилегија изрећи ријечи добродошлице потпредсједнику САД и његовој делегацији.

 Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

„Веома цијеним традиционално пријатељство Црне Горе и САД. Са поносном говорим да је Црна Гора чланица НАТО-а и да је наш савезник јачи него икад. Предсједник Доналд Трамп је казао како дијелимо заједничке вриједности и ми од њих никад нећемо одустати. Ојачавајући ове вриједности ми ћемо наше партнерство учинити још већим. Драги пријатељи, дижем чашу за просперитет Америке, за америчко - црногорске пријатељство, за Ваше здравље и успјех потпредсједниче и здравље и успјех Ваше породице. Нека Бог благослови пријатељство Црне Горе и Сједињених Америчких Држава“ – закључио је здравицу предсједник Вујановић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотографије: Премијер Марковић приредио свечану вечеру у част потпредсједника САД Мајка Пенса (167 МБ)

Видео: Потпредсједник САД Мајк Пенс на Вили Горица - Свечана вечера и здравица - кадрови

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/Дуyк-гтЦз5с

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/7лбП6ИДИxqY

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?