Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мајк Пенс: Велика је част и привилегија бити први потпредсједник САД у посјети Црној Гори

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић у краткој изјави за медије казао је да данашњи дан представља потврду да у међународној заједници не постоје велики и мали, осим када је ријеч о величини и бројности неке земље, али не и када је ријеч о припадности и идеалима.

Захваливши се потпредсједнику САД Мајку Пенсу на посјети, премијер је изразио увјерење да ће данашњи разговори додатно оснажити одлучност двију земаља за унапређењем сарадње, посебно на економском плану.

„Очекујем отворену и конкретну размјену мишљења лидера чланица Америчко-јадранске повеље на специјалном Самиту у хотелу Хилтон. Желим свим нашим гостима, учесницима Самита, представницима медија пристиглим из региона и САД угодан боравак у Црној Гори“- казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Захваливши се предсједнику Владе Црне Горе на гостопримству, потпредсједник САД Мајк Пенс је истакао да му је велика част и привилегија бити у Црној Гори.

„Велика је част и привилегија бити први потпредсједник САД у посјети Црној Гори“- рекао је Пенс.

Истакавши подједнак значај свих савезника САД, потпредсједник Пенс је нагласио да Сједињене Америчке Државе веома цијене допринос Црне Горе НАТО савезу.

„Радујем се наставку разговора које смо започели синоћ на радној вечери, о томе како можемо ојачати нашу даљу билатералну сарадњу“- казао је потпредсједник САД Мајк Пенс.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Фотографије: Обраћање предсједника Владе ЦГ Душка Марковића и потпредсједника САД Мајка Пенса и пријем (17.6 МБ)

   
  
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?