Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић разговарао са лидерима региона учесницима Самита Јадранске повеље

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић састао се у сриједу у Подгорици на маргинама Самита Јадранске повеље са лидерима држава учесница Самита. Заједничка оцјена на свим састанцима је да је одличне односе наше земље и сваке од држава региона могуће унапређивати посебно на економском плану.

Služba za odnose s javnošćuПредсједник Марковић и предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић изразили су задовољство квалитетом односа двију држава. Изражена је обострана сагласност о томе да би током наредних неколико мјесеци требало одржати заједничку сједницу двију влада било у Подгорици или у Београду. Предсједник Марковић је информисао премијерку Брнабић о одлчном напретку градње приоритетне дионице аутопута Бар-Бољаре и изразио задовољство чињеницом да се и у Србији ради на квалитетном путном повезивању са Црном Гором. Премијерка Брнабић је информисала предсједнка Марковића да ће се након садашњег приоритета Србија одмах фокусирати на правац ка Црној Гори. Отворено је и питање проширења капацитета путног граничног прелаза на дионици Бијело Поље – Пријепоље.

На састанку предсједника Марковића са премијером Републике Албаније Едијем Рамом истакнута је могућност рада на заједничкој валоризацији ресурса Скадарског језера. Премијера Раму посебно се занимало за стање у пограничном дијелу Црне Горе. Предсједник Марковић је у вези са тим истакао одличну сарадњу Владе са странкама које окупљају Албанце у Црној Гори.

Предсједник Марковић и предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић сагласили су се да је чланство наше земље у НАТО-у добро за цио регион. Истовјетну оцјену изнио је и премијер Републике Хрватске Андреј Пленковић. Премијери Звиздић и Пленковић посебно су истакли важност чланства Црне Горе у НАТО-у.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Марковић честитао је премијеру Републике Македоније Зорану Заеву на изборној побједи и формирању Владе рекавши да наша земља снажно подржава наставак процеса европских и евроатлантских интеграција Македоније. Премијер Заев се захвалио Црној Гори на организацију Самита Јадранске повеље и честитао Црниј Гори на чланству у НАТО-у. „Радујемо се сваком Вашем успјеху“ – рекао је премијер Заев предсједнуку Владе Црне Горе.

Предсједник Републике Косово Хашим Тачи истакао је да између двију сусједних и пријатељских држава нема отворених питања и оцијенио да се односи развијају квалитетно и на корист грађана и Црне Горе и Косова. Предсједници Марковић и Тачи посебно су истакли пријатељство и партнерство у тешким ситуацијама у прошлости истичући да је то залог за добре и садржајне садашње и будуће односе.

 

 

 

  

 

  

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?