Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Срђан Дармановић: Почаствовани смо Самитом у ЦГ, послате важне поруке за цио регион

Министар вањских послова Црне Горе проф. др Срђан Дармановић рекао је на конференцији за медије по завшетку Самита Јадранске повеље да наша земља изражава посебно задовољство што је са Републиком Македонијом организовала овај скуп – као најважнијо политички догађај од обнове независности наше земље.

„Почаствовани што су наш стратешки партнер – Сједињене Америчке Државе – одлучиле да нам укажу част доласком овако високог госта непуна два мјесеца након нашег учлањења у НАТО. То је потврда чврстих веза и стратешког партнерства наше двије земље. Оно кроз историју никада није прекинуто. Након обнове државности Црне Горе 2006. године оно је само јачало, а 5. јуна 2017. оно је неповратно учвршћено“ – рекао је министар Дармановић посебно истичући и чињеницу да је наша земља домаћин и лидерима региона и мјесто охрабрења за будућност. Увјерени смо да је данашњи састанак послао снажне поруке и да смо данас дали снажан замајац регионалној сарадњи у области безбједности и шире. То је у свом излагању потврдио веома јасно и потпредсједник Мајк Пенс. Почаствовани смо да је из Црне Горе послао овако важне охрабрујуће поруке нашем региону. То је за нас сигнал да је нова америчка администрација снажно посвећена евроатлантској перспективи региона, али истовремено да промовише регионалну сарадњу у достизању овог циља“ – рекао је министар вањских послова Црне Горе Срђан Дармановић.

Министар је, говорећи о нашој земљи рекао да је Црна Гора препозната као фактор стабилности на Западном Балкану.

„Немамо неријешених питања ни са једном сусједном државом. Као чланица НАТО-а и земља која је најдаље одмакла у интеграцији у Европску унију снажно ћемо се залагати за задржавање фокуса Алијансе и Уније на Западни Балкан и успјешан завршетак тих интеграција“ – рекао је министар вањских послова Црне Горе.

Зајкључио је да ће наша земља дијелити своја искуства са свима у реформским процесима и да вјерује да ће регион постати подручје мира и просперитиета. У том смислиу, рекао је министар, Јадранска повеља се показала као одличан примјер како регионална сарадња треба да изгледа у пракси.
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?