Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана комеморација дугогодишњем генералном секретару Владе Жарку Штурановићу

Објављено: 05.08.2017. 17:33 Аутор: Служба за односе с јавношћу

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Фотографије: Комеморација дугогодишњем генералном секретару Владе Црне Горе Жарку Штурановићу (41.2 МБ)

Видео: Комеморација дугогодишњем генералном секретару Владе Црне Горе Жарку Штурановићу - кадрови

Видео: Обраћање потпредсједника Владе Зорана Пажина на комеморацији дугогодишњем генералном секретару Владе Црне Горе Жарку Штурановићу

Поводом смрти дугогодишњег генералног секретара Владе Црне Горе Жарка Штурановића данас је у Подгорици одржана комеморација на којој се у присуству породице, највиших државних званичника, колега и пријатеља од њега опростио потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин.

„Имам тужну, тешку, али часну дужност да се опростим од Жарка у име Владе Црне Горе у којој је Жарко оставио неизбрисив траг својом честитошћу, преданим радом, поштењем, својом људскошћу, увијек спреман да истраје у племенитим настојањима да дā најбоље од себе за оно у што је вјеровао – правду, слободу, мир, једнакост, независну, демократску и просперитетну Црну Гору на добробит свих њених грађана. Својом људском снагом и непоколебљивом вјером све нас је снажио у борби за ове вриједности за које је несебично давао себе, не марећи за ризик по здравље који такав пожртвовани, посвећени и бескомпромисни рад са собом носи,“ рекао је потпредсједник Пажин.

Говорећи о животном путу и раду Жарка Штурановића Пажин се осврнуо на бројне и одговорне дужности које је он обављао у Жељезари „Борис Кидрич“, ЈАТ-у, Републичком комитету за урбанизам, грађевинарство, стамбене и комуналне послове, Републичком секретаријату за правосуђе и управу, Републичком управно-правном инспекторату, Министарству унутрашњих послова, Заводу за извршење кривичних санкција.

„Жарко је био увијек тамо гдје је својим прегалаштвом, професионализмом и етичком утемељеношћу могао дати најбољи допринос добробити и напретку друштва. Одговорну дужност помоћника министра унутршњих послова обављао је у два мандата тешких година пуних изазова од 1995. до 2001, а потом 15 за све нас његове сараднике дивних и незаборавних година као генерални секретар Владе Црне Горе и, пред сам крај, савјетник предсједника Владе, дајући својом личношћу, вриједном сваког поштовања, снажан печат свим успјесима највишег органа извршне власти и наше државе и друштва у цјелини, уткавши нити своје људске, правничке и политичке препознатљивости и вриједности,“ рекао је потпредсједник Пажин.

„Када голема стабла падају сва шума јечи, али човјек живи док су жива његова дјела. Жарков дух, ведрина и хумор којима је знао да нас освјежи када је то требало, његова стамена личност чврста попут црногорског камена који га је изњедрио остају дио нас заувијек,“ нагласио је на крају потпредсједник Пажин.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ 

Yотубе линк: хттпс://yоуту.бе/зW4Б-еУлфцо

 
   
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?