Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тврдња Вијести о наводним преговорима о пренамјени Аеродрома Тиват најобичнија измишљотина

Објављено: 07.08.2017. 18:00 Аутор: МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ПОМОРСТВА
Тврдња изнијета у програмском садржају објављеном у понедјељак, 7. авгиста 2017. године у дневном листу „Вијести“ на странама 10 и 11 и најављеном на централном простору насловне стране са наднасловом и насловом „ВЛАДА ПРЕГОВАРА СА ВЛАСНИЦИМА ПОРТО МОНТЕНЕГРА – Шеици желе Аеродром (у Тивту), АЛИ НЕ ЗА РАЗВОЈ масовног ТУРИЗМА?“ и на порталу компаније „Вијести“ на адреси хттп://www.вијести.ме/вијести/сеици-зеле-аеродром-у-тивту-али-не-за-развој-масовног-туризма-949514 према којима се наводно воде разговори о преузимању Аеродрома Тиват неистинита је и без икаквог основа.

Најобичнија је измишљотина да се воде разговори о преузимању тиватског аеродрома са било ким, па и са власником ризорта Порто Монтенегро.

Ова конструкција очигледно је усмјерена у правцу компромитације Владе у њеној намјери да валоризује црногорске аеродроме и на тај начин обезбиједи квалитетнију доступност Црне Горе са циљем развоја нашег туризма и раста црногорске економије.

Никакви преговори нијесу у току. Оно што се догађа у континуитету је да Министарство саобраћаја и поморства разматра са кредибилним међународним финасијским институцијама опције пуне валоризације аеродромских потенцијала.

Апослутна је спекулација без икаквог утемељења, рекли бисмо и лоша намјера, тврдња из програмског садржаја да се развој аеродрома у Тивту планира само за доступност елитним туристима. Напротив, аердром у Тивту, као и онај у Подгорици, развијаће се на такав начин да Црну Гору на исти начин учине доступном за све који желе да је посјете, и, разумије се, да буду у функцији потреба наших грађана и наше привреде. Ово је речено аутору приликом посјете предсједника Владе Порто Монтенегру те је неистинита и тврдња да Влада на питање аутора није одговорила. Децидно је речено да тврдња нема никаквог утемељења, што уосталом потврђује и програмски садржај будући да у њему није изнијета ни једна чињеница која би поткријепила тврдње из наслова и спекулације аутора.

Једино што је извјесно је да Влада неће дозволити да неадекватни аеродромски капацитети буду ограничење за путнике, туристе и привреду – што смо имали прилику да видимо протеклих дана. И о томе су и Министарство саобраћаја и поморства и Влада у више наврата информисали јавност.

У том контексту и предсједник Владе и ресорни министар информисали су јавност у више наврата о намјерама и плановима Владе као и о чињеници да постоји интересовање веома реномираних субјеката за валоризацију наших аеродрома. И Влада Црне Горе и Министарство поморства и саобраћаја ће, држећи се те добре праксе, наставити да поступају одговорно и транспарентно и правовремено ће информисати и домаћу и инострану јавност о конкретним аспектима развојно-инвестиционих планова за аеродроме у Подгорици и Тивту.

МИНИСТАРСТВО САОБРАЋАЈА И ПОМОРСТВА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?