Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Сената САД посјетила Црну Гору: Црна Гора остаје промотер стабилности региона

Објављено: 12.08.2017. 00:19 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Služba za odnose s javnošću

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас делегацију Сената Сједињених Америчких Држава, коју је предводио сенатор Рој Блант.

Оцијењујући посјету као још један знак наставка интензивне сарадње и подршке Црној Гори од стране Сједињених Америчких Држава, потпредсједник Пажин је указао на значај присуства САД у Црној Гори и региону у циљу промоције вриједности западних демократија. Подсјећајући и на историјску посјету потпредсједника САД Мајка Пенса Црној Гори, те исказано охрабрење поводом чланства наше државе у НАТО Алијанси, потпредсједник Пажин је саопштио да ће Црна Гора бити посвећен партнер, те да ће подржавати идеју даљег проширења НАТО и на остале државе аспиранте. Додао је и да Црна Гора остаје посвећена јачању добросусједских односа, као и ширењу идеје о важности стабилности региона и његове интеграције у развијене демократије западних друштава.

Дискутујући о унутрашњим приликама у Црној Гори и региону, потпредсједник Пажин је захвалио САД на континуираној сарадњи која се остварује кроз размјену информација о актуелним безбједносним изазовима.

Заједнички је позитивно оцијењено и све веће присуство инвеститора из САД у Црној Гори, те констатовано да даље активности сенатора могу бити од помоћи и у областима од значаја за даљи економски развој Црне Горе.

Осим сенатора Бланта из Мисурија, делегацију САД чинили су и сенатори Џон Корнин (Тексас), Тад Кокрен (Мисисипи), Сузан Колинс (Мејн), Том Котон (Арканзас) и Том Тилис(Сјеверна Каролина).

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?