Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са челницима општине Колашин: Завршетак инфраструктурних пројеката биће додатан стимуланс за развој

Објављено: 23.08.2017. 19:57 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
 

Завршетак започетих инфраструктурних пројеката даће додатан стимуланс да општина Колашин на најбољи начин и на добробит својих грађана подстакне развој прије свега у области туризма и пољопривреде и на тај начин унаприједи квалитет живота, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и предсједнице општине Жељке Вуксановић, главне администраторке Перунике Поповић и секретара за финансије и општу управу Горана Ракочевића.

На састанку, организованом поводом предстојећег Дана општине, предсједник Марковић је честитао празник руководству и грађанима и поновио снажно опредјење Владе да заједно са локалним самоуправама доприноси убрзаном развоју сјевера.

Као јако важни пројекти, издвојени су изградња аутопута Бар-Бољаре и пута Беране-Лубнице-Колашин, а разговарано је и о побољшању комуналне инфраструктуре и водоводне мреже, што су за Владу, према оцјенама премијера, кључна развојна питања према којима централна извршна власт има посебан сензибилитет. У том контексту, премијер је казао да ће се пажјиво размотрити захтјеви за обезбјеђивање средстава кроз капитални буџет за 2018. годину.

Осврћући се на добру туристичку посјету која је била у току љетње туристичке сезоне, на састанку је изражено увјерење да ће изградња нових капацитета на локалитету Колашин 1600 додатно унаприједити понуду. Разговарано је и моделима квалитетније припреме предстојеће зимске сезоне и евентуалном обезбјеђивању нових садржаја.

Заједнички је констатовано да локалне самоуправе морају бити проактивније, а да ће Влада помагати развој у домену својих могућности и надлежности. Наглашен је и велики потенцијал који се држави и локалним управама нуди кроз европске фондове, прије свега кроз ИПА ИИ, и оцијењено да треба обучити администрацију како би та средстава могла бити искоришћена.


КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?