Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио амбасадорку Уједињеног Краљевства

 

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је данас са амбасадорком Уједињеног Краљевства Алисон Кемп о интензивирању билатералне сарадње између двије земље.

Премијер Марковић и амбасадорка Кемп сагласили су се да је појачано интрересовање британских инвеститора у посљедњим мјесецима, дошло као плод значајних успјеха које је Црна Гора остварила током ове године – од чланства у НАТО савезу, преко интензивног преговарачког процеса о чланству у Европској унији, до охрабрујућих резултата које је Влада постигла на плану фискалне консолидације.

Амбасадорка је информисала предсједника Марковића да је британска Влада одобрила финансирање пројекта који треба да допринесе бољем комуницирању Владе и министарстава са јавношћу, а у чијој припреми ће учествовати и британске институције из ове области. Било је ријечи и о наставку сарадње у борби против организованог криминала, као и јачању капацитета и инфраструктуре у области заштите од сајбер напада.

Саговорници су се сагласили да у наредном периоду двије Владе треба да интензивирају размјену посјета на највишем нивоу, што ће додатно оснажити партнерство између двије земље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?