Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић разговарао са принцом бин Талалом: Кингдом Холдинг Цомпанy исказала интерес за пројекте у Црној Гори

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU
     
 

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у суботу са саудијским бизнисменом, инвеститором и филантропом, принцом Алвалидом бин Талалом бин Абдулазизом Ал Саудом, који дио одмора проводи у Црној Гори. Главна тема састанка, уприличеног на принчевој јахти „Кингдом 5КР“ усидреној испред Будве, била је могућност његовог инвестирања у Црној Гори.

Предсједник Владе је упознао принца бин Талала са економским и инвестиционим потенцијалима наше земље оцијенивши да је Црна Гора почаствована његовим доласком и заинтересованошћу за инвестиције. „Ваш боравак у Црној Гори је прилика коју не желимо да пропустимо“ – рекао је предсједник Марковић. Премијер је у контексту инвестиционе климе, као доминанте преокупације реномираних ивеститора попут принца бин Талала, посебно нагласио чињеницу да је наша земља неповратно на путу западних интеграција и европског и евроатлантског цивилизацијског система вриједности. Премијер је истакао и то да је Црна Гора држава међуетничког склада што је чини још атрактивнијом за инвестиције принчеве Кингдом Холдинг Цомпанy имајући у виду његове светоназоре.

Упознајући Принца са политичком, друштвеном и економском ситуацијом у нашој земљи Премијер је посебно истакао добре резултате фискалне консолидације као и чињеницу да Црна Гора има највећи привредни раст у региону нагласивши да је сада један од приоритета Владе јачање институција државе, међу осталим и зато да бисмо инвестициони амбијент, премда је он најповољнији у региону, учинили још атрактивнијим. „То говори о нашем стратешком опредјелјенју и о нашој визији да се даље развијамо као престижна туристичка дестинација“ – рекао је предсједник Марковић.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Принц бин Талал је поздравио и оцијенио мудрим стратешко опредјељење Црне Горе да развија елитни туризам изнијевши конкретне примјере држава које су захваљујући сличним одлукама доживјеле туристички процват. У том контексту Принц је исказао интересовање за сарадњу.

На састанку који је протекао у пословној, али изузетно срдачној атмосфери, принц бин Талал се интересовао за одређене конкретне локације рекавши да би му било задовољство да као инвеститор допринесе развоју Црне Горе. Принц Алвалид бин Талал бин Абдулазиз Ал Сауд је оцијенио на крају састанка да би за конкретизацију даљих активности било најефикасније да са предсједником Владе Црне Горе буде у директном контакту како би двије стране у што краћем року покушале да договоре сарадњу на конкретним пројектима.

Принц Алвалид бин Талал два пута је од стране Магазина Форбс проглашен једним од најкреативнијих инвеститора у свијету, док његова Кингдом Холдинг Цомпанy представља једну од најуспјешнијих и најдиверсификованијих међународних компанија. Вриједност компаније процијењена је на 17 милијарди долара.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Принц бин Талал највећи је појединачни акцонар Цитигроупе, други по броју дионица акционар 21ст Центурy Фоxа. Такође је власник париског хотела Фоур Сеасонс Георге В као и сувласник у хотелским ланцима Фоур Сеасонс и Мöвенпицк.

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/wПсQЈ6ДехХк

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?