Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на градилишту Аутопута: Импресиониран сам, урађено је оно што сам тражио

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
  
  
 
 

Предсједник Владе Душко Марковић изразио је данас приликом посјете градилишту аутопута задовољство радовима, рекавши да се реализује оно што је тражио приликом претходне посјете у марту ове године и да је импресиониран оним сто је видио на градилишту.

„Заиста сам импресиониран. Вјерујем да ту импресију дијелим и са вама... Реализује се оно што сам рекао и што сам тражио - да се финансијски план за овај пројекат у потпуности реализује у овој години“ – рекао је предсједник Владе новинарима на локацији моста Морачица на крају радне посјете.

Премијер је рекао да је до сада издато 17 грађевинских дозвола у односу на претходну посјету, када је било издато 9 грађевинских дозвола и да се радови сада извиде на траси од 40 Км, док је прољетошна траса била дуга 24 Км.

Премијер је нагласио да је у односу на претходну посјету градилишту, када је из капиталног буџета за овај пројекат била плаћења једна привремена ситуација, сада фактурисано шест привремених ситуација и плаћено пет, а да је у току припрема за плаћање и шесте привремене ситуације.

„Такође се сјећате да смо говорили да је из капиталног буџета за овај пројекат плаћена једна привремена ситуација од 6 000 000 еура, а данас имамо ситуацију да је фактурисано шест привремених ситуација, да је плаћено пет у износу од 59 200 000 еура и да је у току припрема за плаћање и шесте привремене ситуације у износу од 14 000 000 еура. Господин Хејми је рекао да ће до краја августа бити испостављена још једна нова привремена ситуација у износу од 30 000 000 еура“- казао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је оцијенио да су досадашњи радови заједнички резултат свих који су ангажовани на овом пројекту и нагласио да са њима дијели задовољство и импресије због до сада постигнутог.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Честитам ЦРБЦ-у, честитам [генералном директору ЦРБЦ Црна Гора] господину Хеи Шћијангу, честитам његовом тиму, али честитам и тиму државе, министарства, Монтепута, Комисији за ревизију, Надзорној комисији. Ово је заједнички резултат свих и заиста треба да будемо поносни на то. Дијелим са свима њима и задовољство и импресије и Влада ће настојати да у наставку на овакав начин и у оваквом партнерству учини све да пројекат буде завршен у роковима који су дати уговором “- казао је предсједник Владе Душко Марковић приликом посјете градилишту аутопута Бар-Бољаре – приоритетне дионице Смоковац-Увач-Матешево.

Одговарајући на питања новинара премијер је рекао на тему аеродрома да је њихова валоризација повезана са свим политикама Владе како би био подстакнут развој.

„Не можемо говорити о новим радним мјестима, о запошљавањима, о страним инвестицијама, а да немамо инфраструктуру која може да одговори тим нашим реалним потребама и захтјевима. Аутопут је један од пројеката који треба да оспособи и припреми Црну Гору за такве развојне планове и потребе државе и грађана. То су и жељезница и аеродроми. Дакле, нема дилеме, мој став и став Владе је да се морају валорозовати и унаприједити наши инфратруктурни потенцијали. Нећемо дозволити да на аеродромима грађани и гости чекају пасошку конотролу на пистама или да пртљаг чекају три ипо сата као што је прије неки дан било на подгоричком аеродрому. Је ли то Црна Гора која жели двије милијарде еура прихода од туризма годишње? Је ли то Црна Гора која жели престижне и квалитетне госте? Не“ – рекао је премијер додајући да постоји више модела валоризације.

Предсједник Владе је рекао да се ова тема користи као манипулација у политичке сврхе.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Нико није рекао да ће се аеродроми приватизовати, да ће се продати странцима него да ће се валоризовати. Је ли у интересу и Вас и било кога оно што гледамо у шпицу туристичке сезоне у Тивту? Не, то није подстицајно за Црну Гору то је застиђе за Црну Гору. Ова Влада не жели да такав ресурс буе на такав начин коришћен“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете градилишту аутопута Бар-Бољаре.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/ЈГИКЦБцааW4


 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?