Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на састанку са ЦРБЦ ЦГ: Важан пројекат одлично напредује, само је обнова државе била већи пројекат од градње аутопута

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 

Предсједник Владе Душко Марковић састао се данас, након радне посјете градилишту Аутопута, са руководством компаније ЦРБЦ Црна Гора.

Премијер и генерални директор ЦРБЦ Црна Гора Хи Шћијанг закључили су да радови на аутопуту теку одлично захваљујући напорима које су у протеклом раздобљу уложиле обје стране – и Влада као инвеститор и компанија ЦРБЦ као извођач радова али и добром разумијевању циљева.

Директор Хи је информисао предсједника Владе да је у овом тренутку на цијелој траси ангажовано 2.600 радника и 700 грађевинских машина – 1.100 радника више и 180 грађевинских машина више него прољетос приликом претходне посјете предсједника Владе градилишту. У непосредној будућности биће ангажовано још 400 радника и још 50 грађевинских машина – информисао је директор ЦРБЦ Црна Гора.

Предсједник Владе је констатовао велики напредак у извођењу радова оцијенивши да је градилиште аутопута примјер како се у разумијевању општег циља и у непосредној сарадњи могу постићи фантастични резултати.

„Градња аутопута други је по значају пројекат у новојој историји Црне Горе. Само је обнова државе била већи пројекат од овога. Зато сви морају давати максимум. Поносан сам оним што сам видио, могу и грађани да буду поносно када ово буду видјели“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је рекао да је раст црногорске економије од 4% у првих шест мјесеци везан и за одличан напредак радова на аутопуту.

Амбасадор НР Кине Цуи Жувеи оцијенио је да су односи Црне Горе и Кине на највишем нивоу у историји и да значајан допринос таквим односима даје и пројекат градње аутопута у Црној Гори којем Влада НР Кине даје велики значај као једном од најважнијих кинеских пројеката у овом региону.

Предсједник Владе Душко Марковић је, имајући у виду успјех и квалитет изградње приоритетне дионице аутопута посебно истакао потребу ставарања претпоставки већ сада за наставак градње на дионици Томашево-Андријевица непосредно по завршетку приоритетне дионице.

У разговорима су учествовали и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић, предсједник Државне комисије за ревизију Проф. Младен Улићевић, директор надзорног органа француско-италијанског конзорцијума Ингероп Цонсеил & Ингениерие – геодата Енгинееринг Жан Лоранж и техничко вођство Монтепута на челу са директором Јонузом Мујевићем.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?