Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Конгреса САД посјетила Црну Гору: Владавином права до економског развоја

Објављено: 02.09.2017. 01:00 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
    

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас делегацију Конгреса Сједињених америчких држава, коју је предводио конгресмен Доуг Ламборн.

Указавши на важност посјете чланова Представничког дома Сједињених америчких држава, потпредсједник Пажин је казао да њихов боравак у Црној Гори оцијењује као исказ пуне посвећености јачању пријатељских и партнерских односа двије државе. Изразио је увјерење да ће такав однос бити надограђиван новим заједничким активностима од важности за стабилност и просперитет наше државе. Потпредсједник Пажин је уважене госте упознао и са плановима даљег рада Црне Горе у области владавине права, а све у циљу креирања безбједног амбијента за наставак економског раста и побољшања стандарда живота грађана у Црној Гори.

Разговарајући о политичком и безбједносном амбијенту у Црној Гори, потпредсједник Пажин је искористио прилику да подвуче јасан циљ Црне Горе да настави да заступа и утиче на добросусједске односе и да истакне важност подршке САД у овом политичком контексту.

У контексту регионалних безбједносних изазова, саговорници су се сагласили да у XXИ вијеку само јасна посвећеност поштовању принципа демократије може бити гарант за стабилан друштвени и економски развој.
Заједнички је оцијењено да је чланство Црне Горе у НАТО створило основ за даље јачање економске сарадње између САД и Црне Горе.

Уз конгресмена Ламборна, делегацију САД чинили су и конгресмени: Енди Бар (Кентаки), Џон Шимкус (Илиниос),Стив Коен (Тенеси) и Бади Картер (Џорџија).

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?