Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: У 2018. финализирати Бизнис зону у Мојковцу, снажно у кампању за развој Сјевера

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Фотографије: Предсједник Владе Душко Марковић на састанку са руководством Општине (14.5 МБ) 

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић на састанку са руководством Општине - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас руководству Општине Мојковац да циљ треба да им буде да заједно са Владом покрену активности на даљем развоју Сјеверног региона и на тај начин до даљег развоја, отварања нових радних мјеста и боље понуде за квалитетнији живот.

„Само снажна кампања и заједнички рад Владе и локалних самоуправа заједно са Владом може ту нашу намјеру учинити реалном. Само опредјељење није довољно“ – рекао је предсједник Владе јутрос у разговору са руководством Општине на челу са предсједником Дејаном Медојевићем.

Премијер је рекао да у том контексту један од приоритета треба да буде да идуће године буде отворена у Мојковцу Бизнис зона за коју је студија локације већ завршена.

„Инсистирам да ово буде пројекат који треба да има приоритет“ – рекао је предсједник Владе наводећи као најважнији разлог да тај пројекат треба директно да придонесе запошљавању и развоју бизниса.

Премијер је поновио да ће Влада бити окренута Сјеверном региону и да то треба имати у виду приликом конципирања буџета за наредну годину.

Говорећи о туристичким ресурсима предсједник Марковић је посебно истакао да приоритет треба да буде заштита ријеке Таре и указао у том контексту на потребу довршетка санације депоње у Подбишћу. Као један од приоритета премијер је истакао потребу градње квалитетног хотела у Мојковцу.

„На томе треба заједно и брзо да радимо“ – рекао је предсједник Владе.

Предсједник општине информисао је премијера о развојним и другим пројектима чија је реализација окончана или је у току при чему је посебно успјех Општине у градњи путева. „Више од стотину колометара регионалних и локалних путева реконструише се, изграђено је или се гради“ – рекао је председник општине Мојковац посебно истичући помоћ инжињеријских јединица Војске Црне Горе.

Дејан Медојевић је најавио да би наредне године капиталним буџетом требало да буду предвидјени пројекти раздвајања атмосферске и фекалне канализације у граду и ревитализације појединих изворишта.

Разговорима је присуствовао и министар одбране мр Предраг Бошковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?