Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 39. сједнице Владе Црне Горе

Министар здравља Кенан Храповић у изјави за јавност након 39. сједнице Владе саопштио је да је Влада на данашњој сједници размотрила и усвојила Информацију о закључивању Протокола о сарадњи у области трансплантационе медицине између Министарства здравља Републике Црне Горе и Министарства здравља Републике Хрватске.

„Претходни Протокол о сарадњи у области прибављања и пресађивања дијела људских органа у сврху лијечења престао је да важи 2015. године, а цијенећи постигнути напредак у процесу донације и трансплантације кроз његову примјену одлучили смо да обновимо сарадњу са Министарством здравља Републике Хрватске, у циљу успостављања самоодрживог система и развоја програма донорства и трансплантације органа у Црној Гори“- казао је министар Храповић.

Министар здравља је истакао да примјена овог споразума за црногорске грађане значи да се држављани Црне Горе могу уписати на листу чекања Републике Хрватске за пресађивање органа, која је дио Еуротрансплант фондације, односно организације која пружа услуге трансплантацијским центрима, лабораторијама и донорским болницама у најразвијенијим европским земљама, уз поштовање правила реципроцитета по систему „орган за орган“.
                 
Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/ДФм9_аТМиXQ


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?