Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио новоизабраног шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осаму Макавија Когалија

Објављено: 08.09.2017. 19:36 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Марковић примио новоизабраног шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осаму Макавија Когалија - кадрови

Фотографије: Предсједник Марковић примио новоизабраног шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осаму Макавија Когалија (21.4 МБ) 

Захваљујући партнерству са УНИЦЕФ-ом, Влада Црне Горе реализовала је бројне заједничке пројекте који су резултирали спровођењем реформи у области заштите дјеце, оцијенио је предсједник Владе Душко Марковић, који је примио новоизабраног шефа представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осаму Макавија Когалија.

На састанку је посебно истакнут значај унапређења образовања, а у том контексту оцијењено да ће недавно донијети сет реформских закона из ове области кроз нови приступ креирати услове за модеран образовни систем који је и примјенљив на тржишту рада.

Предсједник Марковић је истакао да се Црна Гора опредијелила да формализује своје чланство у иницијативи Глобално партнерство за окончање насиља над дјецом и одредила Министарство вањских послова које ће координирати процес израде мапе пута на националном нивоу у оквиру наведене иницијативе.

Когали је указао на важност укључивања породице у процес образовања и поздравио реформе у области социјалне заштите и образовног система. У наредном периоду УНИЦЕФ ће у сарадњи са Владом Црне Горе наставити да активно подржава и спроводи политике ка остваривању једнакости, инклузије и заштите најугроженијих, а посебан фокус ће бити на успостављању система праћења имплементације усвојених рјешења и мониторингу, рекао је Когали.

Премијер је посебно похвалио резултате, остварене у сарадњи са УНИЦЕФ-ом, у областима деинституционализације дјеце, инклузивног образовања, реформи система малољетничког правосуђа, те спречавања насиља над дјецом.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?