Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Министар Храповић разговарао са новоименованим шефом представништва УНИЦЕФ-а у Црној Гори Осамом Макави Кхогалијем

Министар здравља др Кенан Храповић пожелио је новом шефу УНИЦЕФ-а добродошлицу и успјешан мандат у Црној Гори, оцијенивши да је сарадња Министарства здравља и УНИЦЕФ-а на изузетно високом нивоу и изразио увјерење да ће бити настављен континуиран рад на заједничким пројектима. Кхогали је захвалио на добродошлици и истакао да је упознат са бројним активностима које су реализоване у сектору здравства.
У фокусу разговора министра и шефа УНИЦЕФ-а била је конференција о важности адолесценције и релевантној међусекторској сарадњи, коју организује УНИЦЕФ 25.септембра у Подгорици, гдје ће уз представнике те организације, министарства здравља и спорта, учествовати и остали пружаоци услуга у областима здравља, рада и социјалног старања, образовања, као и НВО сектор. На конференцији ће бити представљени подаци и тренутно стање у овој области.
На сасатанку је договорена и презентација анализе система патронажних служби, коју је радио тим експерата ангажованих од стране УНИЦЕФ-а. Наведена анализа ће дати правце даљег унапређења здравствене заштите у овој области. УНИЦЕФ је исказао и спремност да подржи Министарство здравља у сегменту јачања капацитета патронажних служби.
Уз подршку УНИЦЕФ-а планирана је припрема прве Националне стратегије раног развоја дјетета, чију ће израду, уз учешће релевантне међусекторксе радне групе, водити Министарство здравља.
Говорећи о значају вакцинације, министар Храповић је информисао господина Кхогалија да ће Министарство здравља, у сарадњи са Свјетском здравстеном организацијом, организовати међународни скуп који ће окупити програм менаџере за имунизацију из читаве Европе, као и експерте Савјетодавне групе СЗО за питања имунизације. Министар Храповић је позвао Кхогалија да учествује на том скупу и изнесе став УНИЦЕФ-а о вакцинацији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?