Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе примио руководство општине Жабљак: Сарадња Владе и локалне заједнице резултирала изузетно успјешном туристичком сезоном

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Предсједник Владе Душко Марковић примико је руководство општине Жабљак поводом предстојећег Дана општине – 17. септембра.

Честитајући руководству и грађанима Жабљака празник Премијер је у разговору са предсједницима Општине и Скупштине општине Веселином Вукићевићем и Видојем Томчићем и потпредсједником Општине Василијем Јакшићем оцијенио да је у протеклом периоду Влада препознала изазове Жабљака и да је захваљујући ефикасном дјеловању и сарадњи са локалном заједницом на изазове одговорено што је резултирало изузетно успјешном љетњом туристичком сезоном. Предсједник општине захвалио се Премијеру и Влади на разумијевању оцијенивши да је помоћ Владе Жабљаку како у рјешавањи проблема водоснабдијевања тако и у покретању заустављених пројеката била драгоцјена и да је стигла у правом тренутку. То је обавеза више за руководство Општине да и убудуће препознаје изазове и шансе и да у континуитету спроводи активности са циљем унапређења туристичке понуде и одговора на потребе грађана – закључено је на састанку.

Предсједник Марковић је поновио да је стратешко опредјељење Владе усмјерено ка Сјеверном региону Црне Горе и у том контексту оцијенио да посебно Дурмиторски крај са својим огромним ресурсима треба да дâ још већи допринос укупној туристичкој понуди Црне Горе. „Како вријеме пролази Жабљак добија све више на значају, а то значи да заједно треба да уложимо додатне напоре на оснаживању потенцијала и још бољег коришћења ресурса“ – рекао је Премијер.

Оцијењено је да ће предложени Закон о просторном планирању и изградњи објеката отворити нове могућности и поједноставити процедуре што би уз легализацију постојећих објеката требало да буде нови замајац за даљи развој Жабљака и Дурмиторског краја.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?