Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе са руководством општине Никшић: Снажан искорак вашег града видљив је свима

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
     
Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас на састанку са предсједницима општине Никшић Веселином Грбовићем и Скупштине општине Радивојем Лалом Никчевићем да је захваљујући бројним активностима руководства општине Никшић направљен снажан искорак који је видљив свим грађанима.

Премијер је честитао руководству општине Никшић и грађанима Дан општине – Дан ослобођења града – 18. септембар и истакао спремност Владе да настави да са руководством општине Никшић ради на даљем развоју Општине са циљем привлачења инвестиција и подизања квалитета живота грађана.

Предсједник Општине информисао је премијера да је финансијска ситуација у јавном сектору у Никшићу консолидована, да се плате редовно исплаћују, да Општина не дугује ни један еуро пореза и доприноса као да се све финансијске обавезе редовно извршавају како приспијевају. Руководство општине Никшић информисало је предсједника Владе и о пројектима који су успјешно изведени попут градског колектора и низа локалних водовода те о развојним плановима који укључују, између осталог, валоризацију земљишних водних потенцијала и план подизања нивоа Аеродрома „Капино поље“ како би могао бити коришћен за комерцијални саобраћај.

На састанку је заједнички закључено да посебно добру вијест представља чињеница о појачаној инвестиционој активности у сектору изградње објеката као и да предложени Закон о планирању простора и изградњи објеката пружа нове шансе за развој.

Руководство општине Никшић посебно је истакло да у потпуности подржава предложени закон.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Општине Марко Радојевић и секретарка за финансије Санија Фатић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?